vineri, 31 iulie 2009

căsătoria

Să ai o relaţie adevărată te va obliga să înveţi ce e responsabilitatea, sacrificiul, fidelitatea, să iei în considerare sentimentele altei persoane, nu doar ale tale.
Nu există distracţie într-o căsnicie. Un foc trebuie întreţinut, partea cu aprinsul o poate face oricine. După mariaj devi alt om.

Căsătoria este o instituţie arhaică şi opresivă. Trebuia abolită cu mulţi ani în urmă. Iubirea este "mâncarea de alinare" magică pentru cei slabi. Da, te face să te simţi călduţ şi important, dar, până la urmă, dragostea te lasă slab, dependent şi gras.

Prima mea căsnicie mi-a furat tinereţea. Iar acum sunt aici şi o fur pe a altora.

17 comentarii:

Shorty spunea...

Te-ai vedea imbatranind singura, fara copii, fara un suflet caruia sa-i pese de tine?
Sunt si oameni care isi gasesc fericirea alaturi de o singura persoana. Care traiesc fericiti pana la adanci batraneti. :)

Dama de te pică spunea...

@Shorty
Cu siguranta exista oameni care imbatranesc impreuna, desi "imbatranesc" nu e tocmai cuvantul potrivit. Iubind, ei simt ca sunt aceiasi tineri care s-au cunoscut cu multi ani in urma iar cea care imbatraneste este doar experienta lor de viata.
Sunt cazuri si cazuri. Eu l-am prezentat pe al meu.

Kali spunea...

"Esti un copil destept, Kali. Te pupez."
Multumesc.Sa fie cum spui tu;;)

Anonim spunea...

Nu stiu cat de mult doar sa poti sa ai curajul sa spui: "Prima mea căsnicie mi-a furat tinereţea"....insa stiu cat de mult conteaza sa stii ca ai avut si mai marele curaj sa iesi din ea....
Eu cel putin la prima asa am facut....
:)

Kali spunea...

Hmmm..de data asta ti'am raspuns pe blog:)

George Colang spunea...

un alt blog unde apucam sa vedem o sumedenie de reclame mascate:) minunat. felicitari:)

flavius spunea...

servus...
consimt... :)
cele bune!

Mihaela Chelaru spunea...

Din pacate casatoria sschimba multe relatii, cand de fapt lucrurile ar trebui sa fie mai frumoase.
Weekend placut!

ultima virgina spunea...

cata dreptate ai in primul paragraf. nici eu nu as fi putut enunta un asa adevar mai bine!
tot respectul!

Andrei Pavel spunea...

dependent nu... gras in niciun caz, chiar m-am straduit sa fac burta :)))
insa la un moment dat m-am mutat si gata. si uite-asa am trecut si prin casnicie...

marius spunea...

sunt prea tanar sa ma gandesc la casnicie, dar nici prea batran sa nu.
casnicia e ca un vin bun...cu cat se invecheste mai mult cu atat devine mai dulce, in unele cazuri mai acid in alte cazuri mai inblanzit, depinde de imprejurarile in care a fost pastrat. o fata isteata (si incapatanata) mi-a zis: "eu nu ma voi marita vreodata"...si o cred in stare:)

Florin Puscas spunea...

Cu tot respectul, o afirmatie de genul "Casatoria trebuia abolita cu multi ani in urma" e nu numai stupida, ci si de-a dreptul periculoasa. Casnicia este celula de baza a societatii. Un copil nu se dezvolta 100% sanatos decat in cadrul familiei.
Oamenii care au avut deziluzii, asa ca tine din cate am intele, nu ar trebui sa isi raspandeasca negativismul in jur. Pur si simplu e o mare diferenta intre adevar si ce ai trait tu...

Anonim spunea...

cine vorbeste din experienta stie... frumos post si crud de adevarat...

clarisa spunea...

se pare ca tu nu ai simtit ca ramai aceeasi tanara in fosta casnicie nu ai continuat sa castigi experienta vietii alaturi de el,caci altfel nu ai fi zis ca ti-a furat tineretea mai ales ca gandesti despre iubire contrariul,inteleg ca nu era aceea iubire care iti da aceste ganduri valoroase despre iubire.

Dama de te pică spunea...

@Clarisa
Mi-a dat ganduri valoroase la vremea ei. Dupa, totul capata o alta culoare.

Ioana spunea...

@Florin Puscas: Un copil nu se dezvolta 100% nici in cadrul unei familii (casnicii). Institutia casatoriei e o gluma. Ma uit la ai mei care au ramas impreuna "pentru" mine si sora mea si ne-au facut viata un calvar cu scandalurile dintre ei. Prea putini oameni ar trebui sa aiba copii. Prea putini. Casatoriti sau nu.

@Dama de pica: De-acord cu tine.

Anonim spunea...

cum este... ce este... viatza unui om, fara responsabilitate??? eu cred ca nu exista asa ceva... (exceptzia anii copilariei cand altzii itzi poarta responsabilitatea)
zici tu... casatoria este opresiva?? da-mi un loc real unde este libertate absoluta... numai unul da-mi... si apoi poate.... voi agrea cu abolirea casatoriei...
casatoria este un mod de a fi... si cand este perceputa ca o unire in formare, unde fiecare prin iubire se modeleaza dupa celalat... atunci este benefica... altfel... apre despartzirea...
intzeleptul care a fost intrebat de un tanar daca e bine sa se casatoreasca... a raspuns ca... nu conteaza... intrucat peste ani tot va regreta si de va fi casatorit si de nu va fi...
oricum... fotografia de la postul tau este superba... asta este cel mai de pretz intre toate cuvintele si ideile de pe aici...

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Dama de te pică | by TNB