sâmbătă, 1 august 2009

Zale vechi

Eu şi Cristi ne cunoaştem de mici. Stăteam în aceeaşi bancă în clasa I. Pentru mine, el face parte din decor. Desigur, mama ar vrea să ne vadă împreună, uniţi prin lege şi religie.

I-am spus mamei că nu sunt persoana care să hrănească speranţele.
L-am refuzat pe Cristi, de dragul frumoşilor ani petrecuţi împreună, anii copilăriei, de dragul prieteniei dintre noi. Nu poţi, aşa deodată, să fuţi zeci de ani de prietenie doar pentru moftul de a nu-ţi petrece restul vieţii singur.

L-am refuzat. Şi mi-a răspuns "Nihilismul tău îl percep ca pe-un răspuns pozitiv. Nu uita că sunt avocat, gândesc cu câteva mutări înainte."
Nu te vreau. Gândeşte-o p`asta!

8 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Ete scartz!Ce raspuns 'ntelijent pe avocatul matale,draga dama!:-D
Ma intreb si io,amproasta:de ce unii nu vor sa inteleaga pe de-a dreptul intelesul si rezonanta cuvantului "NU"?!O fi asa de greu?

Dama de te pică spunea...

@Ana-Maria
Nu stiu de unde isi fac unii barbati impresia ca femeile vorbesc intortocheat. Pentru mine Nu inseamna Nu, si Da inseamna Da. Incapatanarea lor de a se avanta sau de a primi ceea ce isi doresc ii face, probabil, sa vada doar raspunsurile pe care le vor.

Ana-Maria spunea...

E de la testosteron,probabil...

Jenika spunea...

Uneori tocmai acest "Nu" face ca mintea barbatului sa creada ca femeia a spus de fapt "Da"...
Insa nu mereu ai sa intalnesti barbati care traiesc in trecut sau doar de dragul unei amintiri care l-a facut sa se gandeasca la mai mult , sau doar barbati care sa gandeasca ca avand aceea persoana in viata lor isi pot controla propriile amintiri. De fapt cred ca el incearca sa traiasca intr-o dulce si eterna amintire , indiferent de numarul anilor care au trcut de atunci si mai cred ca uneori tocmai refuzul face ca orgoliul unora dintre barbati sa fie ranit. "Pai da , acum zece ani cand ne tineam de mana si vantul ii flutura rochita ...." ..... normal ca egoul sau sa fie ranit si sa se gandeasca cat de mult sau cat de putin a lipsit sa fie ceva ....sa existe mai mult ...si daca acum e singur...de ce sa nu incerce.......
Asta cred eu!
Cat despre "testosteron"...da-mi voie sa cred , ca nici macar asta nu e. Un barbat care are "puterea" sa recunosca ca se joaca cu tine , anticipand mutari si fiind rational cand e vorba de sentimente e destul de neinteligent in mutarile sale.
Nu stiu cat de bun avocat este el , insa pentru ce a vrut sa obtina a fost un avocat prost.

Dama de te pică spunea...

@Jenika
Ca meserie e slab. Ca prieten merita toata atentia. Sau o merita, pana sa o i-a pe aratura cu ideea de mai sus.

marius spunea...

dragostea nu se castiga in fata judecatorului;
nici un avocat nu gandeste cu cateva mutari inainte, daca este in acelasi pas cu anecheta este un avocat bun, daca este cu un pas inainte este un avocat excelent, daca este cu cateva mutari inainte este un avocat perfect... si dupa cum stim cu toti perfectiunea este de neatins;) am anumite indoieli in ceea ce priveste puterea lui de convingere a judecatorului daca nu a reusit sa te faca pe tine sa zici da.... succes in avocatura domnului...

Anonim spunea...

Dezamagirea cea mai mare cred ca este mereu , atunci , cand ne dam seama ca cei de langa noi , au facut totul pentru a se ascunde in spatele unor masti.

Mihai spunea...

Da' el te vrea ;) :)) gandeste-o pe asta :))

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Dama de te pică | by TNB